Την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ τάξης (Α1 & Α2) και της Γ΄ τάξης (Γ1 & Γ2 )  επισκέφτηκαν το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας – ΝΟΗΣΙΣ (ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ) στην περιοχή της Θέρμης. Παρακολούθησαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα  "ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ"  και "ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΜΥΘΟΙ". Έγινε  μια ζωντανή περιήγηση στο νυχτερινό ουρανό και τα μυστικά του, ανάμεσα στους αστερισμούς και τους αρχαίους μύθους, που γεννήθηκαν από την αστείρευτη φαντασία των ανθρώπων. Μία μεγάλη βόλτα για να γνωρίσουμε τη Γη, τη Σελήνη και το ηλιακό μας σύστημα.

 Οι προβολές στην αίθουσα του θόλου ήταν συναρπαστικές! Τα  οπτικά εφέ και η  πρωτόγνωρη οπτικοακουστική εμπειρία, δημιούργησαν μια παράσταση άκρως εκπαιδευτική, δημιουργική αλλά και ψυχαγωγική!!

 

 

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι η σχολική γιορτή για την Επέτειο του Πολυτεχνείου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021 από 8.30π.μ. έως 9.30π.μ. σε κάθε τμήμα ξεχωριστά, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα. Οι μαθητές/τριες θα αποχωρήσουν μετά τη λήξη της γιορτής.

Το Ολοήμερο Σχολείο δεν θα λειτουργήσει.

Tο πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της επετείου του "ΟΧΙ" , είναι ως εξής: 08:25΄-08:30΄ Προσέλευση των μαθητών 08:30΄-09:00΄Παράδοση της σημαίας και βράβευση των αριστεύσαντων μαθητών και μαθητριών της ΣΤ΄τάξης από το Σύλλογο Γονέων 09:00΄-10:00΄ Γιορτή κατά τμήμα 10:00΄ Αποχώρηση όλων των μαθητών/τριών. Σύμφωνα με τις οδηγίες, οι γιορτές θα γίνουν κατά τμήμα, χωρίς την παρουσία των γονέων.


ban2

Από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 τίθεται σε λειτουργία για τις δημόσιες σχολικές μονάδες η πλατφόρμα edupass.gov.gr, η οποία αποτελεί ένα επιπλέον εργαλείο για την υγειονομική θωράκιση της δια ζώσης λειτουργίας των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών. Στην πλατφόρμα ενσωματώνονται όλες οι λειτουργίες του self-testing.gov.gr και η διαδικασία έκδοσης της Σχολικής Κάρτας για COVID-19.
Υπόχρεοι υποβολής στην πλατφόρμα edupass.gov.gr δήλωσης συμμετοχής με φυσική παρουσία στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία στις δημόσιες σχολικές μονάδες είναι: (α) οι μαθητές/τριες, (β) το εκπαιδευτικό προσωπικό και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), (γ) κάθε άλλο φυσικό πρόσωπο, που συμμετέχει με φυσική παρουσία σε κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία που διενεργείται εντός των χώρων της δημόσιας εκπαιδευτικής δομής («επισκέπτες»), όπως για παράδειγμα φοιτητές/τριες που πραγματοποιούν πρακτική άσκηση στη σχολική μονάδα.
Οι υπόχρεοι ή οι γονείς/κηδεμόνες τους εισέρχονται στην πλατφόρμα και δηλώνουν την πρόθεση φυσικής παρουσίας τους στους χώρους της σχολικής μονάδας, ζητώντας να αποστέλλεται στη θυρίδα της σχολικής μονάδας τους η κατάστασή τους.
Α) Σε περίπτωση που έχουν εμβολιασθεί ή που έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η δήλωση αυτή πρέπει να γίνει μία μόνο φορά και
Β) σε περίπτωση υποβολής σε διαγνωστικό (rapid/PCR) ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), όσες φορές απαιτείται από το εκάστοτε ισχύον πλαίσιο, π.χ. για τους μαθητές που δεν έχουν εμβολιασθεί/νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η αντίστοιχη δήλωση στο edupass.gov.gr πρέπει να υποβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα.

Την τρέχουσα σχολική χρονιά εντάσεται στο ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου μας το μάθημα  "Εργαστήρια Δεξιοτήτων " στο οποίο ορίζονται  4 Θεματικές ενότητες για όλη την σχολική χρονιά.Η πρώτη Θεματική ενότητα που θα ασχοληθούν οι μαθητές του σχολείου μας κατά τους μήνες  Οκτώβριο - Νοέμβριο είναι η ενότητα "Φροντίζω το Περιβάλλον". 

TA NEA ΜΑΣ

Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 403
Επισκέψεις - Εκδρομές των μαθητών/τριών του σχολείου μας
Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 380
Καινοτόμες Δράσεις του σχολείου μας
Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 392
Εκδηλώσεις του σχολείου μας

3o Δημοτικό Σχολείο ΕΛευθερίου Κορδελιού

Διεύθυνση:
Μακεδονομάχων 7, 56334

Τηλέφωνο:
2310706740

Email:
3dimele@sch.gr