Με την ολοκλήρωση των γυρισμάτων της ταινίας μικρού μήκους "Σαιξπηρικοί καυγάδες" από τους μαθητές του ΣΤ1, πραγματοποιήθηκε απογευματινή εκδήλωση στην οποία συμμετείχαμε όλοι γονείς, δάσκαλοι, μαθητές. Οι εκαιδευτικοί Αθανασοπούλου Ειρήνη, Βασιλείου Λουίζα και Δημάδη Σοφία παρουσίασαν την εξαιρετική δουλειά που δημιούργησαν με τα παιδιά και μας διηγήθηκαν ιστορίες από τα γυρίσματα... Ευχόμαστε όλοι να έχει το έργο "Καλή επίτυχία στο διαγωνισμό "Ένας πλανήτης... μια ευκαιρία"!!!!!!! 

Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων και του ρατσισμού η 21η Μαρτίου, μια πολύ καλή ευκαιρία για να ευαισθητοποιηθούμε  και να κατανοήσουμε  πως δεν υπάρχουν  διακρίσεις ανάμεσα στους ανθρώπους. Μπορεί να είμαστε διαφορετικοί στο χρώμα, στη φυλή, στη θρησκεία και στη γλώσσα, δεν παύει όμως να είμαστε όλοι ίσοι.

Έτσι, μέσα σε ένα δίωρο, είδαμε την ταινία μικρού μήκους «Δε με πειράζει που είσαι διαφορετικός», τα οπτικοποιημένα   παραμύθια «Το κάτι άλλο» και «Ο Μαυρούλης», ακούσαμε το τραγούδι «Αερικά και φίλοι, διαφορετικοί» και μπήκαμε στη θέση των πρωταγωνιστών με το «Ρατσισμός, πες το με εικόνες».

Στη συζήτηση που ακολούθησε, καταλήξαμε πως από το σχολείο ξεκινά ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, πως οι διαφορές δεν είναι για να μας χωρίζουν, αλλά για να μας ενώνουν και δώσαμε μηνύματα ενάντια στην ξενοφοβία και σε κάθε φαινόμενο ρατσισμού.  

 

Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 862
Επισκέψεις - Εκδρομές των μαθητών/τριών του σχολείου μας
Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 817
Καινοτόμες Δράσεις του σχολείου μας
Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 824
Εκδηλώσεις του σχολείου μας

Επισκέπτες

33045
TodayToday125
YesterdayYesterday179
This_WeekThis_Week102
This_MonthThis_Month1391
All_DaysAll_Days33045

3o Δημοτικό Σχολείο ΕΛευθερίου Κορδελιού

Διεύθυνση:
Μακεδονομάχων 7, 56334

Τηλέφωνο:
2310706740

Email:
3dimele@sch.gr