Sunday, January 22, 2023 Super User 3Δημοτικό-Σχολείο 1393

 

Το όραμά μας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού είναι να ενδυναμώσουμε τους μαθητές να αποκτήσουν και να εκτιμήσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που θα τους υποστηρίξουν, ως δια βίου μαθητές, να συμμετέχουν σε δράσεις, πανελλαδικές και διεθνείς, και να εξασκήσουν τις βασικές αξίες του σχολείου. Θέλουμε να προετοιμάσουμε

...

Μνημόνια Ενεργειών Εκτάκτων Αναγκών

Πρόγραμμα "Σχολεία για όλους"

loutra5

 

Ένα ωραίο διάλειμμα από την καθημερινή σχολική ζωή απόλαυσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων του σχολείου μας στον καταπράσινο χώρο των ΛουτρώνΛαγκαδά. Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 8-04-2022.

 

 

 

Τeik8b

 

Την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και ξενάγηση των μαθητών της Στ τάξης στο Εθνικό πάρκο των υγροβιοτόπων Κορώνειας - Βόλβης και Μακεδονικών Τεμπών. Οι μαθητές επισκέφτηκαν το Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Πάρκου Λιμνών Κορώνειας-Βόλβης και Μακεδονικών Τεμπών και ενημερώθηκαν για την γεωμορφολογία της περιοχής αλλά και τα οικολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Στην συνέχεια επισκέφτηκαν την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στην Ρεντίνα, περπάτησαν στην στα στενά της Ρεντίνας (κοιλάδα των μακεδονικών τεμπών) και παρατήρησαν τα πουλιά στην λίμνη Βόλβη.  

 

 

Την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου οι μαθητές/τριες της Β τάξης επισκέφτηκαν το πάρκο Δεινοσαύρων και παρακολούθησαν το πρόγραμμα "Πρόληψη - οδηγίες για φυσικές καταστροφές και πρώτες βοήθειες". Τα παιδιά συνόδευσαν η δασκάλα κα Ελευθερία και η δασκάλα της Πληροφορικής κα. Ελισσάβετ.

 Αρχικά τα παιδιά παρακολούθησαν εκπαιδευτικό υλικό και άκουσαν χρήσιμες συμβουλές προστασίας και ασφάλειας σε περίπτωση Σεισμού, Πυρκαγιάς σε εξωτερικό χώρο ή στο σπίτι, καταστροφικής Πλημμύρας, Θυελλωδών ανέμων, Κεραυνών καθώς επίσης και οδηγίες για πρώτες βοήθειες. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με προσομοίωση σεισμού. Τα παιδιά παρακολούθησαν τις επιπτώσεις του σεισμού σε ένα δωμάτιο και έμαθαν τρόπους προφύλαξης κατά την διάρκεια του φαινομένου. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με παιχνίδι στο κλειστό γυμναστήριο του Εκπαιδευτικού Κέντρου "Πάρκο Δεινοσαύρων".

 

 

 

Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 2309
Επισκέψεις - Εκδρομές των μαθητών/τριών του σχολείου μας
Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 2259
Καινοτόμες Δράσεις του σχολείου μας
Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 2260
Εκδηλώσεις του σχολείου μας

Επισκέπτες

103982
TodayToday37
YesterdayYesterday92
This_WeekThis_Week407
This_MonthThis_Month1754
All_DaysAll_Days103982

3o Δημοτικό Σχολείο ΕΛευθερίου Κορδελιού

Διεύθυνση:
Μακεδονομάχων 7, 56334

Τηλέφωνο:
2310706740

Email:
3dimele@sch.gr