Sunday, January 22, 2023 Super User 3Δημοτικό-Σχολείο 283

 

Το όραμά μας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού είναι να ενδυναμώσουμε τους μαθητές

...

b1 prolipsi atyx

Την Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023, η κ. Νίκη Τζουανοπούλου, Υγιεινολόγος – Επόπτρια Δημόσιας Υγείας του Γ. Ν. Παπαγεωργίου, επισκέφτηκε το Σχολείο μας και ενημέρωσε τα 2 τμήματα της Β΄τάξης για θέματα που σχετίζονται με την υγεία, εστιάζοντας στην πρόληψη ατυχημάτων που λαμβάνουν χώρα στο σπίτι και στον δρόμο. Επίσης, σε ποιους χώρους θα πρέπει να προσέχουν και τι να αποφεύγουν, ώστε να μη τους συμβεί κάποιο ατύχημα. Στο τέλος, ακολούθησε συζήτηση και απάντηση στις απορίες των μαθητών.

 

       

 
semprbohtheies3
 
Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το σεμινάριο Α΄ Βοηθειών με τη συμμετοχή 30 και πλέον εκπαιδευτικών και γονέων. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε σε δύο ημέρες, την Τετάρτη 15/2 και την Δευτέρα 20/2. Οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες, με αμείωτο το ενδιαφέρον τους, είχαν την ευκαιρία στη διάρκεια των 5 ωρών να γνωρίσουν και να εκπαιδευτούν στην οργάνωση φαρμακείου, στην αξιολόγηση τραυματία, στην πλάγια θέση, στα εγκαύματα, στην αιμορραγία, στην αντιμετώπιση λιποθυμικού επεισοδίου και επιληπτικής κρίσης, στην αφαίρεση ξένου σώματος από τον λάρυγγα, στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και στη χρήση απινιδωτή.
Ευχαριστούμε θερμά τη νοσηλεύτρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κα Τριανταφυλλίδου Ευγενία, για την αμεσότητά της και τη διάθεσή της να απαντήσει σε όλες μας τις απορίες. Στους συμμετέχοντες και συμμετέχουσες θα δοθεί ευρωπαϊκό πιστοποιητικό στις Α΄ Βοήθειες συμπεριλαμβανομένης και της χρήσης απινιδωτή.
 

IMG 5528

 

 

Τη Δευτέρα 9-1-2023 το τμήμα Β2 του σχολείου μας παρασκεύασαν με τη δασκάλα τους κα.Ελευθερία Δασκαλακη βασιλόπιτα. Την έκοψαν και η τυχερή μαθήτρια Τέρπου Ευφροσύνη έτυχε το φλουρί που αντιστοιχούσε σε ένα παραμυθάκι.

 

 

 

 

savekids3

Σε συνέχεια της απόκτησης απινιδωτη στο σχολείο μας, την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου οι μαθητές της Πέμπτης και Έκτης τάξης υπό την καθοδήγηση της Γυμνάστριας του Σχολείου μας Σοφίας Παναγούλη παρακολούθησαν το δίωρο θεωρητικό πρώτο μέρος του σεμιναρίου Πρώτων Βοηθειών της ανθρωπιστικής οργάνωσης KIDS SAVE LIVES. Τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και πήραν τις βασικές γνώσεις για την παροχή πρώτων Βοηθειών. Επίσης συμμετείχαν ενεργά και με ενθουσιασμό μέσω του chat στις ερωτήσεις που τέθηκαν από τους ομιλητές. Θα ακολουθήσει το δεύτερο πρακτικό δίωρο σεμινάριο στο χώρο του σχολείου μας, ώστε να εφαρμόσουν στην πράξη και να εμπεδώσουν όλα όσα έμαθαν στο πρώτο μέρος.

ippeki 1

 
 
 
 
Στο πλαίσιο του Νόμου 4823/2021, άρθρο 96, το σχολείο μαςπραγματοποίησε ενδοσχολικήεπιμόρφωση, διάρκειας τριών (3) διδακτικών ωρών, με θέμα: «Εκπαιδευτικές δραστηριότητες για το πράσινο και το κλίμα-καλές πρακτικές» τηνΠαρασκευή, 20-1-2023και ώρες 17:30 με 19:30 μέσω της πλατφόρμαςWebex.

Εισηγήτρια του σεμιναρίου  η Δρ. ήταν η κα Βασιλική Α. Ιππέκη, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπ/σης ΔΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης, επιμορφώτρια Ι.Ε.Π. και Ε.Κ.Δ.Δ.Α.
 
 
Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 1450
Επισκέψεις - Εκδρομές των μαθητών/τριών του σχολείου μας
Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 1385
Καινοτόμες Δράσεις του σχολείου μας
Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 1396
Εκδηλώσεις του σχολείου μας

Επισκέπτες

74579
TodayToday39
YesterdayYesterday87
This_WeekThis_Week302
This_MonthThis_Month39
All_DaysAll_Days74579

3o Δημοτικό Σχολείο ΕΛευθερίου Κορδελιού

Διεύθυνση:
Μακεδονομάχων 7, 56334

Τηλέφωνο:
2310706740

Email:
3dimele@sch.gr