• slider1new.jpg
  • slider2new.jpg
Καλώς ήρθατε στον Δικτυακό τόπο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου Κορδελιού
    Με χαρά σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου Κορδελιού. Εδώ, με την    αξιοποίηση των δυνατοτήτων που μας παρέχουν οι Νέες Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας, θα βρείτε    πληροφορίες για την ιστορία του σχολείου μας, τις δράσεις, τα προγράμματα και τα επιτεύγματα των μαθητών και    μαθητριών μας, τις εγκυκλίους του ΥΠAIΘ, τις ανακοινώσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και χρήσιμα    άρθρα. 

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση!   
Η Διευθύντρια του σχολείου   
 Δημητριάδου Βασιλεία

 

 

 

 

 

 

Erasmus+

2η Κινητικότητα του Προγράμματος "Open Mind Skillful Hands" στην Κωνσταντινούπολη.

 con7

Το σχολείο μας,  συμμετέχει ως εταίρος στο ευρωπαϊκό  πρόγραμμα Erasmus+  με τίτλο: OPEN MIND SKILLFYL  HANDSΠραγματοποιήθηκε κινητικότητα  στην Κωνσταντινούπολη από τις 7 έως τις 12  Μαρτίου 2022. Τέσσερις μαθήτριες και τρεις εκπαιδευτικοί  του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κορδελιού ταξίδεψαν από τη Θεσσαλονίκη στη γείτονα χώρα, προκειμένου να γνωρίσουν την Πόλη μέσα από δραστηριότητες του προγράμματος. H θεματική ενότητα της παραπάνω κινητικότητας ήταν «Art & Culture Expression» και οι χώρες που ‘’συνταξίδεψαν’’ με την ελληνική αποστολή, ήταν η Ισπανία, η Ιταλία και η Πολωνία.

 Το σχολείο που φιλοξένησε τις αποστολές, βρίσκεται στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Kartal. Πρόκειται για ένα απογευματινό σχολείο, το οποίο επισκέπτονται κυρίως χαρισματικά παιδιά και προσφέρει πλήθος διαθεματικών δραστηριοτήτων σε ένα σύγχρονο μαθησιακό περιβάλλον.

1Η ΗΜΕΡΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ  ΔΕΥΤΕΡΑ 7-3-2022:

Οι ομάδες φτάνουν στο σχολείο . Η υποδοχή ήταν εντυπωσιακή και πολύ ζεστή. Αρχικά στην αίθουσα της μουσικής οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου υποδοχής,   με τον συντονισμό  της δασκάλας της μουσικής, μας καλωσόρισαν με παραδοσιακά και σύγχρονα τραγούδια  της τουρκικής κουλτούρας. Στην συνέχεια ακολούθησε  ξενάγηση στο χώρο και στις εγκαταστάσεις του σύγχρονου σχολείου.

Επόμενη  επίσκεψη στο νησί Πρίγκηπο. Είναι το μεγαλύτερο από την ομώνυμη εξ αυτού συστάδα των εννιά Πριγκηπονήσων  της Προποντίδας .Τα υπέροχα αρχοντικά σου δημιουργούν ποικίλα συναισθήματα και δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα και θαρρείς πως η ελληνική ψυχή υπάρχει ακόμη εκεί. Τα κοιτάς και ταξιδεύεις σε άλλες εποχές….

Ανεβήκαμε στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του Κουδουνά, ενός εξαιρετικά σημαντικού ορθόδοξου μοναστηριού. Πραγματοποιήσαμε και το έθιμο να δέσουμε κι εμείς μικρές κορδέλες στα κλαδιά των δέντρων  ,τα οποία  ήταν  στολισμένα σαν χριστουγεννιάτικα δέντρα.

Επιστροφή στο σχολείο για  προετοιμασία και οργάνωση της επομένης μέρας, ενώ  οι  μαθητές και οι μαθήτριες   των ομάδων φιλοξενήθηκαν από οικογένειες της χώρας υποδοχής.

2Η ΗΜΕΡΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ  ΤΡΙΤΗ 8-3-2022:

Επισκεφτήκαμε  το Μουσείο Σαντμπέρκ  Χανίμ στον Βόσπορο ή  αλλιώς «Γιαλί με Κλωστή». Στεγάζει εθνογραφικά αντικείμενα, όπως στολίδια διακοσμημένα με πολύτιμους λίθους και ρούχα και υφάσματα από τον 16ο και 18ο αιώνα.

Στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση των εκπαιδευτικών  και τους  Γενικούς  Διευθυντές   Εκπαίδευσης της περιοχής του kartal. Ανταλλάξαμε σκέψεις  και εμπειρίες για την εκπαίδευση.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των ομάδων παρέμειναν στο σχολείο  , όπου συμμετείχαν στο καλλιτεχνικό εργαστήρι με τη δασκάλα των εικαστικών. Με την καθοδήγησή της εκφράστηκαν με χρώματα και  γνώρισαν τη τεχνική Ebru .Με βάση αυτή συνέθεσαν μοναδικές εικόνες στο χώρο του ατελιέ...

Η μέρα έκλεισε όμορφα πίνοντας το παραδοσιακό τσάι στο Yakacık Hill.

3Η  ΜΕΡΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ  ΤΕΤΑΡΤΗ 9-3-2022:

 Το πρωινό ξεκίνησε  με   περιήγηση στα στενά του Βοσπόρου με το  καραβάκι. Η διαδρομή του ήταν  από τις πιο γεμάτες  εικόνες! Μία μαγευτική εμπειρία σε μια μαγευτική τοποθεσία!!

Μια υπέροχη υδάτινη διαδρομή, γεμάτη παλάτια και ανάκτορα που βρέχονται από τον Βόσπορο. Από την μια πλευρά η ασιατική και από την άλλη η ευρωπαϊκή Τουρκία.

Επιστροφή στο σχολείο.

Οι  μαθητές γνώρισαν τη διαδικασία δημιουργίας e-book στο χώρο των νέων τεχνολογιών. Επίσης άκουσαν, χόρεψαν  και τραγούδησαν τουρκικά τραγούδια στο χώρο μουσικής.

 Οι συμμετέχοντες του προγράμματος  χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς  της κάθε χώρας , ως τρόπο έκφρασης τον συναισθημάτων τους .

Οι   μαθητές και οι μαθήτριες   των ομάδων για άλλη μια φορά  φιλοξενήθηκαν  ζεστά  από οικογένειες της χώρας υποδοχής, ενώ οι εκπαιδευτικοί  συζήτησαν και αξιολόγησαν  την πορεία του προγράμματος, προγραμματίζοντας τη επόμενη κινητικότητα.

4Η  ΗΜΕΡΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ  ΠΕΜΠΤΗ 10-3-2022:

Κάναμε επίσκεψη σε παραδοσιακό εργαστήριο τουρκικού εδέσματος  του  κιουνεφέ. Παρακολουθήσαμε τη διαδικασία της ετοιμασίας του και  γευτήκαμε το πεντανόστιμο αποτέλεσμα!

Επιστρέψαμε στο σχολείο, όπου πραγματοποιήθηκε η απονομή των πιστοποιητικών συμμέτοχης από την χώρα της υποδοχής προς στις διεθνείς ομάδες.

 Ήταν συναρπαστικό να ακούς πολλές διαφορετικές απόψεις και να αλληλοεπιδράς  με συμμετέχοντες από  διαφορετικά υπόβαθρα. Ανακαλύπτεις τις διαφορές και τις ομοιότητες μεταξύ των εκπαιδευτικών συστημάτων. Συγχαρητήρια σε όσους και όσες  έλαβαν μέρος! Ήταν απόλυτη ευχαρίστηση να συναντηθούμε και να συνεργαστούμε! Ελπίζουμε να σας δούμε σύντομα!

5Η  ΗΜΕΡΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ  ΠΕΜΠΤΗ 11-3-2022:

Πέρα από τις όμορφες  γωνιές του σχολείου, οι συμμετέχοντες του προγράμματος ξεναγηθήκαμε σε μερικές από τις πολύ όμορφες γωνιές και αξιοθέατα  της Κωνσταντινούπολης.

Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στα ιστορικά μνημεία Αγία Σοφία (Δέος και σεβασμός, Αρχιτεκτονική, ιστορία, θρησκεία!!) Μπλε Τζαμί και Τοπ Καπί .

Περπατήσαμε σε αγορές γεμάτες χρώματα και αρώματα, όπως το Καπαλί τσαρσί. Μια από τις μεγαλύτερες σκεπαστές αγορές στον κόσμο  με δαιδαλώδη δρομάκια!

Μια υπέροχη εβδομάδα ERASMUS τελείωσε!  Με αυτόνομη μάθηση μέσω πολιτιστικής αλληλεπίδρασης  ,με καλλιτεχνικά εργαστήρια  και με αποχαιρετιστήρια γιορτή που ολοκλήρωσε την κινητικότητά  μας!

ERASMUS μια λέξη χιλιάδες εμπειρίες!!!!!

Tuesday, 28 June 2022 02:09

  Στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Erasmus+ με τίτλο "nEuro Nesting 3.0" πραγματοποιήθηκε η 3η κινητικότητα μαθητών και εκπαιδευτικών στο νησί Sao Miguel του συμπλέγματος των νησιών...

Thursday, 16 June 2022 20:00

  Την Τρίτη, 14 Ιουνίου και ώρα 7 το απόγευμα, έγινε με μεγάλη λαμπρότητα στο σχολείο μας η καθιερωμένη εκδήλωση αποφοίτησης της Στ' τάξης του σχολείου μας. Μετά το καλωσόρισμα της...

Tuesday, 14 June 2022 13:55

          Τελευταία μέρα στο σχολείο και τα παιδιά μας έπαιξαν παιχνίδια από όλο τον κόσμο και χόρεψαν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς! Ο Σύλλογος γονέων κέρασε...

Friday, 03 June 2022 16:06

Την Τρίτη 31 Μαΐου Οι μαθητές της Ε' τάξης συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό εργαστήριο STEAM με τίτλο "Young Students for smart Cities Workshops". Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο...

Thursday, 02 June 2022 17:44

  Την εβδομάδα από 23 έως 27 Μαΐου 2022, πραγματοποιήθηκε η 6η και τελευταία κινητικότητα που ουσιαστικά σηματοδότησε το κλείσιμο του επιτυχημένου Προγράμματος Εράσμους+ με τίτλο “Occupy the...

Tuesday, 31 May 2022 15:32

  Σας προσκαλούμε την Τρίτη, 14-06-2022, και ώρα 19:00, στην ετήσια καθιερωμένη εκδήλωση αποφοίτησης των παιδιών της ΣΤ´ τάξης του σχολείου μας! Οι δάσκαλοι με τους μαθητές και τις μαθήτριες...

Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 862
Επισκέψεις - Εκδρομές των μαθητών/τριών του σχολείου μας
Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 817
Καινοτόμες Δράσεις του σχολείου μας
Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 824
Εκδηλώσεις του σχολείου μας

Επισκέπτες

33043
TodayToday123
YesterdayYesterday179
This_WeekThis_Week100
This_MonthThis_Month1389
All_DaysAll_Days33043

3o Δημοτικό Σχολείο ΕΛευθερίου Κορδελιού

Διεύθυνση:
Μακεδονομάχων 7, 56334

Τηλέφωνο:
2310706740

Email:
3dimele@sch.gr