• slider1new.jpg
  • slider2new.jpg
Καλώς ήρθατε στον Δικτυακό τόπο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου Κορδελιού
    Με χαρά σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου Κορδελιού. Εδώ, με την    αξιοποίηση των δυνατοτήτων που μας παρέχουν οι Νέες Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας, θα βρείτε    πληροφορίες για την ιστορία του σχολείου μας, τις δράσεις, τα προγράμματα και τα επιτεύγματα των μαθητών και    μαθητριών μας, τις εγκυκλίους του ΥΠAIΘ, τις ανακοινώσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και χρήσιμα    άρθρα. 

Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση!   
Η Διευθύντρια του σχολείου   
 Δημητριάδου Βασιλεία

 

 

 

 

 

 

Erasmus+

3η κινητικότητα Προγράμματος Erasmus "Open Mind Skillful Hands" - Μαδέρα

Την εβδομάδα από 15/05/2022 -22/05/2022, 6 μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης, του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου-Κορδελιού, με την συνοδεία της Δ/ντριας κ. Βασιλείας Δημητριάδου και της εκπαιδευτικού αγγλικής γλώσσας- συντονίστριας του προγράμματος  κ. Λουίζας Βασιλείου, ταξίδεψαν στην πρωτεύουσα της  Μαδέρα, Funchal. Η κινητικότητα ήταν η τρίτη κατά σειρά και πραγματοποιήθηκε δια ζώσης, έπειτα από παράταση του προγράμματος για ένα έτος,  εξαιτίας των περιορισμών που είχαν επιβληθεί, λόγω της πανδημίας.
Η συνάντηση των ομάδων των χωρών εταίρων δημιούργησε συναισθήματα χαράς, καθώς κάποιοι συμμετέχοντες είχαν συναντηθεί σε προηγούμενες κινητικότητες, αλλά και προσδοκίες δημιουργίας νέων φιλικών δεσμών, αφού το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θερμό.
Το σχολείο υποδοχής  Eb1/Pe de Sao Roque, στη Funchal, είχε προετοιμάσει μία χαρούμενη γιορτή με τραγούδια και χαιρετισμούς στις γλώσσες των χωρών- εταίρων και χορούς, σημαίνοντας την αρχή μιας διασκεδαστικής εβδομάδας. Το πρόγραμμα της πρώτης μέρας, για τους εκπαιδευτικούς, περιείχε περιήγηση στους χώρους του σχολείου, ενημέρωση για το εκπαιδευτικό σύστημα της Πορτογαλίας, ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και συνάντηση εργασίας  για την πορεία του προγράμματος και την μέχρι τώρα επίτευξη των στόχων, τις ημερολογιακές ημερομηνίες μελλοντικών κινητικοτήτων με βραχυπρόθεσμες ανταλλαγές μαθητών στην Ελλάδα, την Ισπανία και Ιταλία, ανατροφοδότηση και περαιτέρω σχεδιασμό.
 Οι μαθητές και μαθήτριες συμμετείχαν σε δραστηριότητες δημιουργίας ομαδικού κλίματος, εξασκήθηκαν στην εκμάθηση πορτογαλικών φράσεων, έπαιξαν παραδοσιακά παιχνίδια, χόρεψαν "Bailinho de Madeira", εργάστηκαν στον σχολικό κήπο και απέκτησαν σχετικές γνώσεις σε ένα κουίζ  που αφορούσε την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το μεσημέρι όλοι μαζί γεύτηκαν τo παραδοσιακό φαγητό “Espetada”,  το οποίο παρασκευάστηκε εκείνη τη στιγμή μπροστά τους. Το απόγευμα, οι γονείς των μαθητών και μαθητριών του πορτογαλικού σχολείου απασχόλησαν τα φιλοξενούμενα παιδιά, μαγειρεύοντας και παίζοντας παιχνίδια με στόχο την πολιτιστική αλληλεπίδραση.
Οι δραστηριότητες τις επόμενες μέρες  που είχαν στόχο την γνωριμία με το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον και τη χλωρίδα και πανίδα του νησιού, περιελάμβαναν περιήγηση στη σκεπαστή  αγορά Mercado Dos Lavradores   με τα μοναδικά φρούτα και λαχανικά, στο φεστιβάλ λουλουδιών, επιβίβαση στο τελεφερίκ για ανάβαση στο Monte, απολαμβάνοντας  την εκπληκτική θέα από ψηλά και ξενάγηση στον χώρο του παλατιού και στους Τροπικούς Κήπους-Quinta Berardo, όπου θαυμάσαμε τα σπάνια είδη φυτών που φύονται εκεί και τις συλλογές των μουσείων που φιλοξενούνται στο χώρο, πεζοπορία στο φυσικό πάρκο Ribeiro Frio- Vereda dos Balcoes και παρατήρηση δελφινιών και φαλαινών πλέοντας με καταμαράν στο Gabo Girau, που αποτελούν τους ψηλότερους θαλάσσιους βράχους στην Ευρώπη και τους δεύτερους ψηλότερους στον κόσμο, με ύψος 589 μέτρα.
Οι μαθητές και συνοδοί εκπαιδευτικοί ανακάλυψαν την αρχιτεκτονική και το εκπληκτικό χρώμα της Μαδέρα, μέσα από περιήγηση στην παλιά πόλη στην περιοχή Santa Maria, θαυμάζοντας τον πρώτο οικισμό του νησιού και τις ζωγραφισμένες πόρτες, επιδιδόμενοι σε ένα «σαφάρι» για την ανακάλυψη τοποθεσιών στις οποίες είχαν ζήσει γνωστοί  συμπατριώτες τους-ώστε να δημιουργήσουν ένα λεύκωμα. Διενήργησαν έρευνα στους περαστικούς για την γνώση τους όσον αφορά το πρόγραμμα Erasmus+ και συνέλλεξαν φωτογραφικό και έντυπο υλικό για την δημιουργία του άλμπουμ «Οδηγός της Μαδέρα». Η διαδρομή στους κατηφοριστούς, ολισθηρούς δρόμους μέσα στα παραδοσιακά “toboggan”, τα οποία αποτελούσαν μέσο δημόσιας μεταφοράς τον 19ο αιώνα, αποτέλεσε μια μοναδική εμπειρία.
Η επίσκεψη στο Porto Moniz, με τις φυσικές ηφαιστειακές πισίνες, στο Ponta do Pargo με τον φάρο στο πιο δυτικό άκρο του νησιού, στο ορεινό χωριό Santana και οι ομαδικές δραστηριότητες στο θεματικό πάρκο μας συνέστησαν την ξεχωριστή γεωγραφία, γεωμορφολογία και κλιματική ποικιλία του νησιού.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες σε όλες τις δραστηριότητες, ακολουθώντας την ομαδοσυνεργατική μέθοδο, συνέλεγαν στοιχεία για να συμπληρώσουν τον «Οδηγό».
Σε συνέχεια των δραστηριοτήτων, τα παιδιά συμμετείχαν σε εργαστήρια σχετικά με την Ασφάλεια στο διαδίκτυο,  Ρομποτική και Λογοτεχνία σε συνεργασία με έναν συγγραφέα.
Οι εκπαιδευτικοί έκαναν παρακολούθηση εργασιών στο Galeao Building και Segundo Building και κατέγραψαν το είδος της μεθοδολογίας που χρησιμοποιούν οι Πορτογάλοι εκπαιδευτικοί στις τάξεις τους, στο πλαίσιο της ανταλλαγής καλών εκπαιδευτικών πρακτικών και πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη με τάξεις του σχολείου τους. Όλοι παρακολουθήσαμε μια μουσική παράσταση από ταλαντούχα κορίτσια.
Ιδιαίτερη στιγμή ήταν η επίσκεψη στο Δημαρχιακό Μέγαρο και η υποδοχή από τον Δήμαρχο της Funchal, ο οποίος τόνισε την σπουδαιότητα και την υποστήριξη που παρέχει ο Δήμος σε προγράμματα Erasmus+. Η εβδομάδα έκλεισε με την απονομή των πιστοποιητικών παρακολούθησης και με  δείπνο με παραδοσιακά εδέσματα και τοπικούς χορούς και τραγούδια.
Το κέρδος που αποκόμισαν όλοι οι συμμετέχοντες ήταν πολλαπλό, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά την υψηλή παιδαγωγική αξία των προγραμμάτων Erasmus+.

Tuesday, 28 June 2022 02:09

  Στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Erasmus+ με τίτλο "nEuro Nesting 3.0" πραγματοποιήθηκε η 3η κινητικότητα μαθητών και εκπαιδευτικών στο νησί Sao Miguel του συμπλέγματος των νησιών...

Thursday, 16 June 2022 20:00

  Την Τρίτη, 14 Ιουνίου και ώρα 7 το απόγευμα, έγινε με μεγάλη λαμπρότητα στο σχολείο μας η καθιερωμένη εκδήλωση αποφοίτησης της Στ' τάξης του σχολείου μας. Μετά το καλωσόρισμα της...

Tuesday, 14 June 2022 13:55

          Τελευταία μέρα στο σχολείο και τα παιδιά μας έπαιξαν παιχνίδια από όλο τον κόσμο και χόρεψαν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς! Ο Σύλλογος γονέων κέρασε...

Friday, 03 June 2022 16:06

Την Τρίτη 31 Μαΐου Οι μαθητές της Ε' τάξης συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό εργαστήριο STEAM με τίτλο "Young Students for smart Cities Workshops". Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο...

Thursday, 02 June 2022 17:44

  Την εβδομάδα από 23 έως 27 Μαΐου 2022, πραγματοποιήθηκε η 6η και τελευταία κινητικότητα που ουσιαστικά σηματοδότησε το κλείσιμο του επιτυχημένου Προγράμματος Εράσμους+ με τίτλο “Occupy the...

Tuesday, 31 May 2022 15:32

  Σας προσκαλούμε την Τρίτη, 14-06-2022, και ώρα 19:00, στην ετήσια καθιερωμένη εκδήλωση αποφοίτησης των παιδιών της ΣΤ´ τάξης του σχολείου μας! Οι δάσκαλοι με τους μαθητές και τις μαθήτριες...

Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 862
Επισκέψεις - Εκδρομές των μαθητών/τριών του σχολείου μας
Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 817
Καινοτόμες Δράσεις του σχολείου μας
Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 824
Εκδηλώσεις του σχολείου μας

Επισκέπτες

33044
TodayToday124
YesterdayYesterday179
This_WeekThis_Week101
This_MonthThis_Month1390
All_DaysAll_Days33044

3o Δημοτικό Σχολείο ΕΛευθερίου Κορδελιού

Διεύθυνση:
Μακεδονομάχων 7, 56334

Τηλέφωνο:
2310706740

Email:
3dimele@sch.gr