Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, οι μαθητές του Δ1 και του Δ2 έφεραν την Τετάρτη το πρωί το κολατσιό τους στο σχολείο. Σκοπός μας ήταν να δούμε τι τροφές επιλέγουν να τρώνε οι μαθητές στο σχολείο την ώρα του διαλείμματος.
Εκείνο που μας προβλημάτισε ήταν ότι το 60% των μαθητών της Δ' τάξης επιλέγει για κολατσιό στο σχολείο συσκευασμένα τρόφιμα και ανθυγιεινές τρφές πλούσιες σε ζάχαρη, αλάτι και συντηρητικά. Λίγοι ήταν οι μαθητές που έφεραν κάποιο κολατσιό που είχε ετοιμαστεί από το σπίτι και ακόμα λιγότεροι αυτοί που προτίμησαν φρούτα ή λαχανικά.
Θα πρέπει όλοι μαζί σχολείο και οικογένεια να προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε αυτό ώστε τα παιδιά να καταναλώνουν υγιεινές και ωφέλιμες τροφές για τον οργανισμό τους