Εκδήλωση για την πρόληψη παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης

Created on Thursday, 25 May 2017
Written by Administrator

Τη ΤΕΤΑΡΤΗ 24 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας ενημερωτική συνάντηση με θέμα

ΠΡΟΛΗΨΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ
&
ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ

Την εκδήλωση  οργάνωσαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αγωγής Υγείας 2017» του Δήμου.Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν


-η κα. Έλενα Ράπτη: Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Συντονίστρια της εκστρατείας "ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ" για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα 2013-2016.
- η κα Ρεβέκκα Αδάμου: Μαία, Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου.


Οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να προμηθευτούν: το DVD της ιστορίας κινουμένων σχεδίων «To Μυστικό της Νίκης», το παιδικό παραμύθι «Η ΚΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ», το έντυπο «Ο Κανόνας των Εσωρούχων» με οδηγίες για γονείς καθώς και το φυλλάδιο «7 τηλεφωνικές γραμμές βοήθειας».
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ.

Το έθιμο του Λαζάρου

Created on Friday, 07 April 2017
Written by Administrator
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ ΄τάξης του σχολείου μας αναβίωσαν το έθιμο του Αγίου Λαζάρου και έψαλαν στους δρόμους του Κορδελιού τα κάλαντα του Λαζάρου. Ήταν μια πολύ όμορφη δράση και ο κόσμος χάρηκε πολύ βλέποντας τη νέα γενιά να συνεχίζει την παράδοση. Και του χρόνου με υγεία! Καλή Ανάσταση!!!
 
ethimo lazarou2                ethimo lazarou1

     

Παρέλαση 25ης Μαρτίου

Created on Thursday, 30 March 2017
Written by Administrator

eikona 25h 2017Στιγμιότυπα από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2017

Εορτασμός 25ης Μαρτίου

Created on Monday, 27 March 2017
Written by Administrator

skhniko25martiou

Την Παρασκευή 24/3 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β τάξης του σχολείου μας μέσα από ποιήματα, απαγγελίες και θεατρικά δρώμενα μας παρουσίασαν το χρονικό της ελληνικής επανάστασης κατά του οθωμανικού ζυγού. Η εκδήλωση τελείωσε με την αναγγελία των μαθητών που θα συνοδέψουν τη σημαία στην παρέλαση.

 

Η ΕΥΑΘ στο σχολείο μας

Created on Thursday, 23 March 2017
Written by Διεύθυνση

20170321 100758waterΕΥΑΘ

Στο σχολείο μας  «ήρθε» την Τρίτη, 21-03-2017,  η ΕΥΑΘ, με ένα πρόγραμμα για τον κύκλο της αποχέτευσης στη Θεσσαλονίκη. Τα παιδιά των  Ε΄, ΣΤ΄, Δ΄και Γ΄τάξεων  ενημερώθηκαν από… πρώτο χέρι ότι «ΕΥΑΘ δεν είναι μόνο το νερό», αλλά κι ένα ολόκληρο δίκτυο σωληνώσεων κι εγκαταστάσεων που αποχετεύει τα απορρίμματά μας και, για την καλύτερη λειτουργία του, χρειάζεται τη δική μας ατομική συνδρομή.