Εκδρομή στο Προσκοπικό κέντρο "Θεόδωρος Λίτσας"

Created on Friday, 13 October 2017
Written by Administrator

4-hmera-athlitismouΣτα πλαίσια των δράσεων για την 4η Πανελλήνια Μέρα Σχολικού Αθλητισμού επισκεφτήκαμε το προσκοπικό πάρκο "Θεόδωρος Λίτσας" στη περιοχή του Χορτιάτη. Οι μαθητές αφού έπαιξαν οργανωμένα παιχνίδια ανά τάξη, περπάτησαν στο δάσος μάζεψαν κάστανα και χάρηκαν την επαφή τους με τη φύση. 

 

 

Επίσκεψη της Β' τάξης στο Παιδικό Μουσείο

Created on Wednesday, 31 May 2017
Written by Administrator

Την Δευτέρα 3/4/2017 η Β τάξη του σχολείου μας επισκέφτηκε το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Εκεί ήρθαν σε επαφή με το χώρο του παλαιού σχολείου: τα ξυλινά θρανία, τον μαυροπίνακα, τις ποδιές και άλλα αντικείμενα της παραδοσιακής σχολικής τάξης.

Στη δεύτερη αίθουσα γνώρισαν παιχνίδια παλιότερων χρόνων (κουκλόσπιτα, τσίγκινα παιχνίδια κα) και τα σύγκριναν με τα δικά τους.

Ταξιδεύοντας λοιπόν στο παρελθόν, στα χρόνια του παππού καικ της γιαγιάς μάθαμε, διασκεδάσαμε, παίξαμε και περάσαμε υπέροχα.

 

Επίσκεψη της Β' τάξης στο Μουσείο Ύδρευσης

Created on Monday, 29 May 2017
Written by Administrator

Την Τετάρτη 24/5/2017 η Β' τάξη επισκέφτηκε το Μουσείο Ύδρευσης. Σ' έναν πολύ όμορφο χώρο προβλήθηκε video με θέμα τις πηγές υδροδότησης της Θεσσαλονίκης. Τα παιδιά ενημερώθηκαν για την εξέλιξη του αποχετευτικού συστήματος της πόλης και είδαν παλιά μηχανήματα. Έπειτα έφτιαξαν πολύ ωραίες ζωγραφιές για όλα αυτάπου έμαθαν.

Η επίσκεψη της Β' τάξης έκλεισε με ένα πολύ ωραίο παιχνίδι "σκυταλοδρομίας νερού".

 

Επίσκεψη της Α τάξης στο Μουσείο Ύδρευσης

Created on Thursday, 09 February 2017
Written by Administrator

Την Παρασκευή 3/2/2017 η Α' τάξη επισκέφτηκε το Μουσείο Ύδρευσης. Τα παιδιά υποδέχτηκε ο κ. Γιάννης, ο οποίος μέσω ερωτήσεων, εικόνων και video μίλησε στα παιδιά για την εξέλιξη του αποχετευτικού συστήματος της πόλης μας. Προβλήθηκε video με θέμα τις πηγές υδροδότησης καθώς και το ταξί δτου νερού από τις πηγές μέχρι τη βρύση μας και από τις αποχετεύσεις μέχρι το βιολογικό καθαρισμό. Το ενδιαφέρον των παιδιών κορυφώθηκε στην αυλή του Μουσείου με τα "παιχνίδια του νερού"

 

Επίσκεψη της ΣΤ τάξης στο NOESIS - Επιπτώσεις του καπνίσματος

Created on Saturday, 04 February 2017
Written by Administrator

Στις /1/2017 οι μαθητές της Στ τάξης επισκέφτηκαν το κέντρο διάδοσης επιστημών NOESIS. Παρακολούθησαν ένα βιωματικό σεμινάριο για τις βλαβερές επιπτώσεις του καπνίσματος. Η εκπαιδευτικός κ. Βογιατζή με ερωτήσεις και προβολή εικόνων κατάφερε, με πολύ πεισιτκό τρόπο, να "πείσει" τους μαθητές ότι μόνο βλάβη μπορεί να προκληθεί από την κακή αυτή συνήθεια. 

Ακολούθησαν δραστηριότητες των παιδιών, ζωγραφική, σταυρόλεξα και άλλα παιδαγωγικά παιχνίδια. Στο τέλος μοιράστηκε έντυπο υλικό (βιβλίο - αφίσες) ψηγιακό υλικό DVD και από ένα αναμνηστικό καπελάκι για κάθε παιδί. Εξαιρετική εμπειρία!!