Ημέρα Μακεδονικού Αγώνα

Created on Tuesday, 17 October 2017
Written by Administrator

Την Κυριακή 15/10/2017 γιορτάστηκε η επέτειος του Μακεδονικού αγώνα στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από τον σημαιοφόρο και τους παραστάτες  ενώ έγινε και κατάθεση στεφάνου εκ μέρους και των δύο σχολείων στο άγαλμα του Παύλου Μελά.  hmera makedonikou-agova

4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Created on Monday, 02 October 2017
Written by Administrator

4-hmera-athlitismou

Σήμερα Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017 το σχολείο μας μαζί με το 2ο δημοτικό σχολείο πραγματοποίησαν στα πλαίσια της Πανελλήνιας ημέρας Σχολικού Αθλητισμού την προτεινόμενη Πανελλήνια ναρκτήρια δράση. Η δράση πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο στις 8:30 π.μ και διήρκησε 15 λεπτά. Οι δράσεις θα συνεχιστούν με οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 όπου και οι μαθητές του σχολείου μας θα επισκεφτούν την περιοχή του Χορτιάτη με στόχο να βελτιώσουν την φυσικής τους κατάστασης και να συνηθίσουν έναν τρόπο ζωής και άσκησης που ιδανικά θα συνεχίσουν στην ενήλικη ζωή τους.

 

Εκδήλωση για την πρόληψη παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης

Created on Thursday, 25 May 2017
Written by Administrator

Τη ΤΕΤΑΡΤΗ 24 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας ενημερωτική συνάντηση με θέμα

ΠΡΟΛΗΨΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ
&
ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ

Την εκδήλωση  οργάνωσαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αγωγής Υγείας 2017» του Δήμου.Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν


-η κα. Έλενα Ράπτη: Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Συντονίστρια της εκστρατείας "ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ" για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα 2013-2016.
- η κα Ρεβέκκα Αδάμου: Μαία, Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου.


Οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να προμηθευτούν: το DVD της ιστορίας κινουμένων σχεδίων «To Μυστικό της Νίκης», το παιδικό παραμύθι «Η ΚΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ», το έντυπο «Ο Κανόνας των Εσωρούχων» με οδηγίες για γονείς καθώς και το φυλλάδιο «7 τηλεφωνικές γραμμές βοήθειας».
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ.

Το έθιμο του Λαζάρου

Created on Friday, 07 April 2017
Written by Administrator
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ ΄τάξης του σχολείου μας αναβίωσαν το έθιμο του Αγίου Λαζάρου και έψαλαν στους δρόμους του Κορδελιού τα κάλαντα του Λαζάρου. Ήταν μια πολύ όμορφη δράση και ο κόσμος χάρηκε πολύ βλέποντας τη νέα γενιά να συνεχίζει την παράδοση. Και του χρόνου με υγεία! Καλή Ανάσταση!!!
 
ethimo lazarou2                ethimo lazarou1

     

Παρέλαση 25ης Μαρτίου

Created on Thursday, 30 March 2017
Written by Administrator

eikona 25h 2017Στιγμιότυπα από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2017