Εφαρμογή θεατροπαιδαγωγικού προγράμματος στους μαθητές της Α΄τάξης

Created on Monday, 22 May 2017
Written by Administrator

Την Παρασκευή 18/5/2017 επισκέφτηκε το σχολείο μας η θεατρική ομάδα "Παπαλάγκι" για την εφαρμογή ενός θεατροπαιδαγωγικού προγράμματος στoυς μαθητές της Α' τάξης. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το θεατρικό παιχνίδι και να συνδυάσουν το μάθημα με τη σκηνική πράξη. Στην θεατρική ομάδα συμμετέχουν φοιτητές του τμήματος Θεάτρου του Α.Π.Θ υπό την καθοδήγηση του κ. Νίκου Αγγελόπουλου.

 

     

"Η θεά Δήμητρα και τα δημητριακά"

Created on Sunday, 21 May 2017
Written by xariskuts

20170519 111651

Την Παρασκευή επισκέφθηκε το Σχολείο μας μια Ομάδα από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο και παρουσίασε στη Γ' και στη Δ΄τάξη ένα πολύ ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Ο τίτλος του ήταν "Από τη θεά Δήμητρα στα δημητριακά" που υλοποιείται με την ευγενική χορηγία της εταιρείας μπισκότων Ε.Ι. Παπαδόπουλος. Τα παιδιά γνώρισαν τα είδη των δημητριακών και τα παράγωγά τους, την πορεία τους από το χωράφι ως το σπίτι, τη μεγάλη διατροφική τους αξία αλλά και τον κύκλο τους μέσα στον χρόνο.

Το υποστηρικτικό υλικό του προγράμματος αποτελούνταν από σακουλάκια με σπόρους και φυτά δημητριακών, ζωγραφιές και εικόνες με τα παράγωγά τους, συσκευασίες, παζλ, τετράδια συνταγών, επιτραπέζια παιχνίδια κ.ά.

Δράσεις - Let’s do it Greece

Created on Sunday, 09 April 2017
Written by Administrator

lets do itΓΙΝΕ ΕΣΥ Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ!!!

Αυτό είναι το σύνθημα που μας ένωσε όλους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 για να ομορφύνουμε το σχολείο μας. Κάτω από την ομπρέλα της πανελλήνιας περιβαλλοντικής δράσης LetsdoitGreece, συναντηθήκαμε και δουλεύοντας ομαδικά καλλωπίσαμε το σχολείο εσωτερικά, φυτέψαμε  δέντρα, αρωματικά φυτά, κατασκευάσαμε προστατευτικούς φράχτες  και ζωγραφίσαμε στους εξωτερικούς τοίχους πίνακες  του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου Ακριθάκη Αλέξη. Ήταν ένας στόχος δύσκολος, ο οποίος όμως επιτεύχθηκε χάρη στην άριστη   συνεργασία  και στη θετική ενέργεια που όλοι είχαμε. Στο τέλος, όλοι είπαμε ότι αυτό ήταν μόνο η αρχή και ευχηθήκαμε 

Καλή Συνέχεια!!!

Γίνε η αλλαγή που περιμένεις!! - Δεντροφύτευση

Created on Saturday, 01 April 2017
Written by Administrator

allaghΤην Παρασκευή 31/3/2017 το σχολείο μας σε συνεργασία με το 2ο Δημοτικό σχολείο έλαβαν δράση για να κάνουν πιο όμορφη την αυλή του σχολείου. Οι μαθητές των τμημάτων Β1, Β2, Γ1, Γ2, Ε2 του σχολείου μας και οι μαθητές των τμήματων Α2, Β1, Β2 του 2ου Δημοτικού Σχολείου αφού ενημερώθηκαν από την κα Μαξιανίδου, Γεωπόνο του Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου και ανέλαβαν δράση. Με την καθοδήγηση των δασκάλων τους και των ειδικών φύτεψαν κατά μήκος της βόρειας και ανατολικής πλευράς της αυλής 15 λεμονοκυπάρισσα, 15 λιγούστρα και σε μια γωνιά αυτής δημιούργησαν έναν πολύ εντυπωσιακό βοτανόκηπο, φυτεύοντας 60 βότανα από 9 διαφορετικά είδη (λεβάντα, θυμάρι, μέντα, δυόσμο, φασκόμηλο, ρίγανη, λεμονοθύμαρο, βασιλικό κοινό και βασιλικό πλατύφυλλο). Το αποτέλεσμα της δράσης ικανοποίησε όλους, τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και δεσμεύτηκαν να φροντίζουν τα φυτά και τα δεντράκια. Ευχαριστούμε θερμά τα συνεργεία του δήμου και την κα. Μαξιανίδου για την πολύτιμη βοήθειά τους.

 

 

 

Πρόγραμμα κομποστοποίησης

Created on Sunday, 17 April 2016
Written by xariskuts

Στο βόρειο τμήμα του σχολικού μας κήπου τοποθετήσαμε έναν μεγάλο κάδο κομποστοποίησης, προσφορά του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου (Τμήμα Πρασίνου), τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά.

compost kados

Η κομποστοποίηση είναι μια φυσική διαδικασία, ένας πολύ άμεσος και σημαντικός τρόπος ανακύκλωσης που μετατρέπει τα οργανικά υλικά σε μια πλούσια σκούρα ουσία, το κομπόστ ή χούμους.

Έχει υπολογιστεί ότι το 35% των οικιακών απορριμμάτων μπορούν να κομποστοποιηθούν. Ευελπιστούμε πως με αυτόν τον τρόπο θα μειώσουμε τον όγκο των σκουπιδιών και θα εξασφαλίσουμε, σε 4 με 6 μήνες, φυσικό λίπασμα για τα λαχανικά και βότανά μας.

Ο παρακάτω πίνακας δείχνει τι επιτρέπεται να ρίχνουμε μέσα στον κάδο και τι όχι:

compost listΤο βίντεο που ακολουθεί είναι ενδεικτικό της χρησιμότητας της κομποστοποίησης. Για να το δείτε, πατήστε εδώ .

Η σχετική ενημέρωση που έγινε σε όλες τις τάξεις ευαισθητοποίησε τους μαθητές που καθημερινά φέρνουν από το σπίτι οργανικά υλικά που τα εναποθέτουν στον κάδο.

Τέλος, να ευχαριστήσουμε την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας (Τμήμα Υδραυλικών) που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας και τοποθέτησε βρύση μέσα στον κήπο για το πότισμα των φυτών.