Sunday, January 22, 2023 Super User 3Δημοτικό-Σχολείο 1293

 

Το όραμά μας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού είναι να ενδυναμώσουμε τους μαθητές να αποκτήσουν και να εκτιμήσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που θα τους υποστηρίξουν, ως δια βίου μαθητές, να συμμετέχουν σε δράσεις, πανελλαδικές και διεθνείς, και να εξασκήσουν τις βασικές αξίες του σχολείου. Θέλουμε να προετοιμάσουμε

...

Μνημόνια Ενεργειών Εκτάκτων Αναγκών

Πρόγραμμα "Σχολεία για όλους"

2η κινητικότητα - Erasmus+ "Occupy the Future" - Ελλάδα

 im1occupy

Από την Δευτέρα 13/12 – 17/12/2021 το  σχολείο μας  είχε τη χαρά να υποδεχτεί και να φιλοξενήσει εκπαιδευτικούς και μαθητές του προγράμματος  Erasmus+ «Occypy the future». Πρόκειται για την 3η κινητικότητα που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος. Στην επίσκεψη συμμετείχαν 7 εκπαιδευτικοί και 12 μαθητές από τρεις χώρες, την Τουρκία (τη συντονίστρια χώρα του προγράμματος) την  Πορτογαλία και τη Λιθουανία. Σκοπός του προγράμματος είναι να μάθουν οι μαθητές την έννοια του όρου «σχεδιασμός καριέρας» και να γνωρίσουν επαγγέλματα που βρίσκονται σε αυξανόμενη ζήτηση. Το επάγγελμα που μας απασχόλησε στην παρούσα κινητικότητα ήταν του User Experience Designer – Σχεδιαστή με επίκεντρο τον χρήστη.

Τη Δευτέρα, τους επισκέπτες μας υποδέχτηκαν στην είσοδο του σχολείου η διευθύντρια κα. Βασιλεία Δημητριάδου, το προσωπικό του σχολείου και μαθήτριες ντυμένες με παραδοσιακές στολές οι οποίες πρόσφεραν παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα στους προσκεκλημένους μας. Κατά την  επίσημη υποδοχή, μαθητές των τάξεων χόρεψαν ελληνικούς χορούς υπό την καθοδήγηση της δασκάλας της γυμναστικής κα Σοφία Παναγούλη κι έγινε η ανταλλαγή αναμνηστικών και δώρων. Στη συνέχεια στην αίθουσα εκδηλώσεων η δασκάλα της πληροφορικής κα Έλσα Τσομπαχίδου παρουσίασε το επάγγελμα του σχεδιαστή με επίκεντρο τον χρήστη,  το αντικείμενο της δουλειά του, τον λόγο που είναι σε αυξανόμενη ζήτηση, τις σπουδές καθώς και τις δεξιότητες που είναι απαραίτητες και τις συνθήκες εργασίας, ακολούθησαν παρουσιάσεις των σχολείων και των χωρών από τους μαθητές των φιλοξενούμενων χωρών.

Τις επόμενες μέρες εκπαιδευτικοί και μαθητές επισκέφτηκαν τις τάξεις του σχολείου μας όπου τους υποδέχτηκαν με τραγούδια και παραδοσιακά κάλαντα κι  έλαβαν κατασκευές και  δώρα που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές και παρακολούθησαν μαθήματα στα τμήματα της Στ’ τάξης. Στο πλαίσιο των εργασιών της κινητικότητας οι μαθητές των φιλοξενούμενων χωρών καθώς και μαθητές της Στ τάξης εργάστηκαν σε ομάδες στο εργαστήριο της Πληροφορικής υπό την καθοδήγηση της δασκάλας της Πληροφορικής κα Έλσας. Κάθε ομάδα ανέλαβε να μελετήσει έναν ιστότοπο και να ετοιμάσει μια αναφορά παρουσιάζοντας τα θετικά και τα αρνητικά της σημεία καθώς και να προτείνει τρόπους να γίνει καλύτερη για τον χρήστη.  Οι εκπαιδευτικοί είχαν την δυνατότητα να  ενημερωθούν για το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας από την δασκάλα των Αγγλικών κα Βασιλείου Λουίζα, να ξεναγηθούν στο Κορδελιό, να επισκεφτούν τον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως τους Σωτήρος, όπου ο πατέρας Γεώργιος Παπαδόπουλος τους ενημέρωσε για την ιστορία του ναού, της περιοχής του Κορδελιού και τους δώρισε αναμνηστικά.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης επισκέφτηκαν Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ – NOESIS και  την τσιμεντοβιομηχανία Τιτάν, όπου ενημερώθηκαν για την ιστορία και την παρασκευή του τσιμέντου. Τέλος επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, τον αρχαιολογικό της χώρο, επισκέφτηκαν την πανέμορφη  Έδεσσα, το χώρο των καταρρακτών, το μηχανουργείο και τους παλιούς νερόμυλους της περιοχής.

Την τελευταία μέρα του προγράμματος, οι μαθητές παρουσίασαν την εργασία τους και κέρδισαν επάξια το χειροκρότημα όλων των συμμετεχόντων. Ακολούθησε η απονομή των αναμνηστικών διπλωμάτων και αργά το μεσημέρι σε κύμα συγκίνησης αναχώρησαν με την υπόσχεση να βρεθούμε σύντομα στην επόμενη προγραμματισμένη μας συνάντηση τον Ιανουάριο στην Πορτογαλία. Οι δεσμοί φιλίας και συνεργασίας που αναπτύσσονται ανάμεσα σε τόσες διαφορετικές χώρες και κουλτούρες συμβάλλει στην ενδυνάμωση των σχέσεων και των μελλοντικών συνεργασιών ανάμεσα στους μελλοντικούς πολίτες των χωρών. 

 

 

Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 2231
Επισκέψεις - Εκδρομές των μαθητών/τριών του σχολείου μας
Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 2173
Καινοτόμες Δράσεις του σχολείου μας
Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 2177
Εκδηλώσεις του σχολείου μας

Επισκέπτες

101943
TodayToday96
YesterdayYesterday97
This_WeekThis_Week378
This_MonthThis_Month2469
All_DaysAll_Days101943

3o Δημοτικό Σχολείο ΕΛευθερίου Κορδελιού

Διεύθυνση:
Μακεδονομάχων 7, 56334

Τηλέφωνο:
2310706740

Email:
3dimele@sch.gr