IMG 7302

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ "Wisdom and Health, the Greatest Wealth" επισκέφτηκε το σχολείο μας ο σεφ κ. Ιπποκράτης Τσακιρίδης και μαγείρεψε με τα παιδιά. Ο κ. Τσακιρίδης ετοίμασε μια σαλάτα με φακές και λαχανικά και μίλησε στα παιδιά για τη διατροφική τους αξία. Τα παιδιά στο τέλος δοκίμασαν από την σαλάτα. Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Τσακιρίδη που μέσα από την όμορφη αυτή συνάντηση βοήθησε τα παιδιά να γνωρίσουν υγιεινούς διατροφικούς συνδυασμούς και να καλλιεργήσουν θετική στάση απέναντι στην υγιεινή διατροφή με στόχο να αποκτήσουν υγιεινές συνήθειες ως ενήλικες.

 

Δελτίο τύπου

Την εβδομάδα από 20 έως 24 Μαΐου 2019, στο πλαίσιο της συμμετοχής του σχολείου μας στο Πρόγραμμα Erasmus+ με θέμα: «Σοφία και Υγεία, ο μεγαλύτερος πλούτος», αντιπροσωπεία από 5 εκπαιδευτικούς και 5 μαθήτριες της Στ΄τάξης, επισκέφτηκε το Benicarlo της Ισπανίας. Η οργάνωση και φιλοξενία από το σχολείο υποδοχής ήταν εξαιρετική και οι συμμετέχοντες από τα σχολεία της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Πολωνίας απεκόμισαν σημαντικές εμπειρίες.

Η εβδομάδα ξεκίνησε με το καλωσόρισμα στο σχολείο του Ramon Cid High School της πόλης Benicarlo της επαρχίας Valencia, όπου έγινε η πρώτη γνωριμία, παρουσιάστηκε το πλάνο δράσεων και έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων. Στη συνέχεια μαθητές και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν μαθήματα Βιολογίας και Εικαστικών στις αίθουσες διδασκαλίας. Το μεσημέρι μετακινήθηκαν στην κοντινή παραλία, όπου ασχολήθηκαν με διάφορα σπορ και το απόγευμα είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν από κοντά τη διαδικασία αγοράς στην ιχθυόσκαλα και να κάνουν έναν περίπατο στην τοπική αγορά.

Τη δεύτερη μέρα επισκέφθηκαν το Δέλτα του ποταμού Έβρου, έκαναν με ποδήλατο μια όμορφη διαδρομή περιμετρικά της λιμνοθάλασσας και χειρίστηκαν τη βάρκα που χρησιμοποιούν οι ψαράδες της περιοχής.

Η τρίτη μέρα περιελάμβανε επίσκεψη σε σχολείο μαγειρικής, όπου μαγείρεψαν και γεύτηκαν πιάτα με θαλασσινά. Το μεσημέρι, οι φιλόξενοι εκπαιδευτικοί του ισπανικού σχολείου, μαγείρεψαν υπαίθρια την παραδοσιακή παέλια και οργάνωσαν ένα γευστικό τραπέζι με διάφορα εδέσματα. Το απόγευμα, αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών συμμετείχε σε ομάδα εργασίας με θέμα: «Συμπεριληπτική Εκπαίδευση  και τεχνικές διδασκαλίας στη σύγχρονη τάξη».

Την τέταρτη ημέρα του ταξιδιού, μικροί και μεγάλοι, απόλαυσαν θαλάσσια σπορ, κάνοντας ιστιοπλοΐα και καγιάκ με την καθοδήγηση εξειδικευμένου προσωπικού στην οργανωμένη Marina Benicarlo. Αργά το απόγευμα, επισκέφτηκαν το κάστρο και το φρούριο της γειτονικής πόλης Peniscola, μιας πανέμορφης καστροπολιτείας.

Η τελευταία ημέρα του προγράμματος περιελάμβανε ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της Βαλένθια, πρωτεύουσας της ομώνυμης επαρχίας, μιας πόλης με πολλά κτίρια και χώρους μεσαιωνικής εποχής. Το απόγευμα περιηγήθηκαν στο αρχιτεκτονικό στολίδι του μεγάλου Ισπανού αρχιτέκτονα Santiago Calatrava, το La Ciutat de les Arts I les Ciencies, δηλαδή την Πόλη των Τεχνών και Επιστημών, χώροι του οποίου είναι το Ωκεανογραφικό Πάρκο, το Δελφινάριο, όπου θαύμασαν θαλάσσια ζώα και οργανισμούς από όλες τις θάλασσες του κόσμου καθώς και το L’ Himesferic, μιας αίθουσας προβολών.

Εφτά ημέρες πλούσιες σε εμπειρίες, με πολλές δράσεις, με σύναψη φιλικών σχέσεων, με ανταλλαγή απόψεων και τεχνικών, μέσα σε ένα πολύ ευχάριστο και θετικό κλίμα, χαρακτηριστικό της αλληλεπίδρασης ενός Προγράμματος Erasmus.

Η επόμενη κινητικότητα θα πραγματοποιηθεί από 23 έως 27 Σεπτεμβρίου 2019 στη χώρα μας με τη συμμετοχή δύο εκπαιδευτικών και πέντε μαθητών από κάθε σχολείο.

 

 

Την Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 Απριλίου επισκέφτηκε το σχολείο μας ο διαιτολόγος - διατροφολόγος κ. Πατρινός Α. και έπαιξε με τα παιδιά ανά τάξη παιχνίδια διατροφής. Τα παιδιά με ευχάριστο και βιωματικό τρόπο έμαθαν για τις ομάδες τροφίμων, για τις τροφές που περιέχουν θρεπτικά συστατικά, για τη συχνότητα που πρέπει να καταναλώνονται τα τρόφιμα. Τα παιδιά διασκέδασαν και απέκτησαν πολύτιμες γνώσεις  που θα τους βοηθήσουν να αναπτύξουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες στην ενήλικη ζωή τους. Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Αριστείδη Πατρινό.

 

 

    Στo πλαίσιo του προγράμματος Erasmus+  με τίτλο «Σοφία και Υγεία ο μεγαλύτερος πλούτος», οι μαθητές του Γ2 και της ΣΤ΄ Τάξης παρουσίασαν με την καθοδήγηση της γυμνάστριας του σχολείου μας κα. Σοφίας Παναγούλη, ένα ενδεικτικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα εκγύμνασης.

   Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα διαφορετικό θέμα για κάθε μέρα της εβδομάδας. Σκοπός του, εκτός από τους επιμέρους κινητικούς και βιολογικούς στόχους,  είναι να υιοθετήσουν οι μαθητές θετική στάση στη καθημερινή φυσική δραστηριότητα και να αντιληφθούν τη σημασία της και τις ωφέλιμες επιπτώσεις στην υγεία τους έτσι ώστε να αποκτήσουν ανάλογη συμπεριφορά και στη διάρκεια της ενήλικης ζωής τους.

Το εβδομαδιαίο αυτό πρόγραμμα εκγύμνασης θα παρουσιαστεί κατά την επίσκεψη αντιπροσωπείας μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου μας στο Benicarló της Ισπανίας, κατά τη δεύτερη συνάντηση, με τις αντιπροσωπείες των υπολοίπων χωρών που συμμετέχουν στο Erasmus.

 

 

  Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ "Σοφία και Υγεία, ο μεγαλύτερος πλούτος" πραγματοποιηθηκε στο σχολείο μας ομιλία και συζήτηση με τον διαιτολόγο- διατροφολόγο κ.Πατρινό Αριστείδη με θέμα τη «Διατροφική Παιδαγώγηση των παιδιών». Η ομιλία απευθύνονταν στους γονείς και σχετίζονταν με ένα σημαντικό ζήτημα, τον τρόπο που μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να καλλιεργήσουν σωστή διατροφική συμπεριφορά έτσι ώστε να αναπτύξουν σωστές διατροφικές συνήθειες και να επιλέξουν ως ενήλικες έναν υγιεινό τρόπο ζωής. 

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Πατρινό για την παρουσίαση και την ανάλυση του θέματος, τον κ. Χαλιο Ηλία, ψυχολόγο και υπεύθυνο του γραφείου Αγωγής Υγείας του γραφείου ΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης, για την ενδιαφερουσα εισαγωγή του θέματος και όλους τους γονείς που συμμετείχαν.

 

 

Χρήσιμες οδηγίες - Επιμέλεια κ. Αριστείδης Πατρινός Διατροφολόγος - Διαιτολόγος

afisadiatrofhs

 

Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 676
Επισκέψεις - Εκδρομές των μαθητών/τριών του σχολείου μας
Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 645
Καινοτόμες Δράσεις του σχολείου μας
Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 647
Εκδηλώσεις του σχολείου μας

Επισκέπτες

18459
TodayToday30
YesterdayYesterday140
This_WeekThis_Week278
This_MonthThis_Month2770
All_DaysAll_Days18459

3o Δημοτικό Σχολείο ΕΛευθερίου Κορδελιού

Διεύθυνση:
Μακεδονομάχων 7, 56334

Τηλέφωνο:
2310706740

Email:
3dimele@sch.gr