2η κινητικότητα Ισπανία Μάιος 2019- Erasmus+ "Wisdom and Health the Greatest Wealth"

Δελτίο τύπου

Την εβδομάδα από 20 έως 24 Μαΐου 2019, στο πλαίσιο της συμμετοχής του σχολείου μας στο Πρόγραμμα Erasmus+ με θέμα: «Σοφία και Υγεία, ο μεγαλύτερος πλούτος», αντιπροσωπεία από 5 εκπαιδευτικούς και 5 μαθήτριες της Στ΄τάξης, επισκέφτηκε το Benicarlo της Ισπανίας. Η οργάνωση και φιλοξενία από το σχολείο υποδοχής ήταν εξαιρετική και οι συμμετέχοντες από τα σχολεία της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Πολωνίας απεκόμισαν σημαντικές εμπειρίες.

Η εβδομάδα ξεκίνησε με το καλωσόρισμα στο σχολείο του Ramon Cid High School της πόλης Benicarlo της επαρχίας Valencia, όπου έγινε η πρώτη γνωριμία, παρουσιάστηκε το πλάνο δράσεων και έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων. Στη συνέχεια μαθητές και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν μαθήματα Βιολογίας και Εικαστικών στις αίθουσες διδασκαλίας. Το μεσημέρι μετακινήθηκαν στην κοντινή παραλία, όπου ασχολήθηκαν με διάφορα σπορ και το απόγευμα είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν από κοντά τη διαδικασία αγοράς στην ιχθυόσκαλα και να κάνουν έναν περίπατο στην τοπική αγορά.

Τη δεύτερη μέρα επισκέφθηκαν το Δέλτα του ποταμού Έβρου, έκαναν με ποδήλατο μια όμορφη διαδρομή περιμετρικά της λιμνοθάλασσας και χειρίστηκαν τη βάρκα που χρησιμοποιούν οι ψαράδες της περιοχής.

Η τρίτη μέρα περιελάμβανε επίσκεψη σε σχολείο μαγειρικής, όπου μαγείρεψαν και γεύτηκαν πιάτα με θαλασσινά. Το μεσημέρι, οι φιλόξενοι εκπαιδευτικοί του ισπανικού σχολείου, μαγείρεψαν υπαίθρια την παραδοσιακή παέλια και οργάνωσαν ένα γευστικό τραπέζι με διάφορα εδέσματα. Το απόγευμα, αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών συμμετείχε σε ομάδα εργασίας με θέμα: «Συμπεριληπτική Εκπαίδευση  και τεχνικές διδασκαλίας στη σύγχρονη τάξη».

Την τέταρτη ημέρα του ταξιδιού, μικροί και μεγάλοι, απόλαυσαν θαλάσσια σπορ, κάνοντας ιστιοπλοΐα και καγιάκ με την καθοδήγηση εξειδικευμένου προσωπικού στην οργανωμένη Marina Benicarlo. Αργά το απόγευμα, επισκέφτηκαν το κάστρο και το φρούριο της γειτονικής πόλης Peniscola, μιας πανέμορφης καστροπολιτείας.

Η τελευταία ημέρα του προγράμματος περιελάμβανε ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της Βαλένθια, πρωτεύουσας της ομώνυμης επαρχίας, μιας πόλης με πολλά κτίρια και χώρους μεσαιωνικής εποχής. Το απόγευμα περιηγήθηκαν στο αρχιτεκτονικό στολίδι του μεγάλου Ισπανού αρχιτέκτονα Santiago Calatrava, το La Ciutat de les Arts I les Ciencies, δηλαδή την Πόλη των Τεχνών και Επιστημών, χώροι του οποίου είναι το Ωκεανογραφικό Πάρκο, το Δελφινάριο, όπου θαύμασαν θαλάσσια ζώα και οργανισμούς από όλες τις θάλασσες του κόσμου καθώς και το L’ Himesferic, μιας αίθουσας προβολών.

Εφτά ημέρες πλούσιες σε εμπειρίες, με πολλές δράσεις, με σύναψη φιλικών σχέσεων, με ανταλλαγή απόψεων και τεχνικών, μέσα σε ένα πολύ ευχάριστο και θετικό κλίμα, χαρακτηριστικό της αλληλεπίδρασης ενός Προγράμματος Erasmus.

Η επόμενη κινητικότητα θα πραγματοποιηθεί από 23 έως 27 Σεπτεμβρίου 2019 στη χώρα μας με τη συμμετοχή δύο εκπαιδευτικών και πέντε μαθητών από κάθε σχολείο.

 

 

Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 790
Επισκέψεις - Εκδρομές των μαθητών/τριών του σχολείου μας
Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 758
Καινοτόμες Δράσεις του σχολείου μας
Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 758
Εκδηλώσεις του σχολείου μας

Επισκέπτες

26179
TodayToday160
YesterdayYesterday187
This_WeekThis_Week869
This_MonthThis_Month160
All_DaysAll_Days26179

3o Δημοτικό Σχολείο ΕΛευθερίου Κορδελιού

Διεύθυνση:
Μακεδονομάχων 7, 56334

Τηλέφωνο:
2310706740

Email:
3dimele@sch.gr