finallogo

Το σχολείο μας κατά τα σχολικά έτη 2018 - 2021 υλοποίησε πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο "Wisdom and Health The Greatest Wealth".Στόχος του προγράμματος είναι να προσεγγίσει ολιστικά την έννοια του "φροντίζω να είμαι υγιής σωματικά και πνευματικά, να ζω ποιοτικά χωρίς άγχος" και να καλλιεργήσει σχέσεις φιλίας, συνεργασίας και ανταλλαγής καλών  πρακτικών μεταξύ των σχολείων. 

Με την λήξη του προγράμματος τα παιδιά περιγράφουν τις εντυπώσεις τους και τα οφέλη που αποκόμισαν από την ενασχόληση τους με το πρόγραμμα.

 

 

finallogo

Η τελευταία δραστηριότητα του ευρωπαϊκού σχεδίου  “Wisdom and Health, The Greatest Wealth” ήταν η εφαρμογή του ίδιου ερωτηματολογίου, που είχε χρησιμοποιηθεί πριν την έναρξη του προγράμματος στους ίδιους μαθητές. Το ερωτηματολόγιο δημιουργήθηκε με το ψηφιακό εργαλείο kahoot και σκοπός ήταν να καταγράψουμε τις απαντήσεις των μαθητών και μαθητριών μετά την λήξη του προγράμματος, ώστε να εντοπίσουμε διαφορές και να αξιολογήσουμε το ίδιο το πρόγραμμα και την υλοποίησή του. 

Με χαρά διαπιστώσαμε ότι το μαθητικό δυναμικό –στόχος του σχολείου ωφελήθηκε σε μεγάλο βαθμό από το πρόγραμμα. Έμαθε να ξεχωρίζει συνήθειες που του κάνουν  κακό και να τις αποφεύγει, ενώ αντίθετα ενέταξε στην καθημερινότητά του ωφέλιμες συμπεριφορές.

Το πιο ενθαρρυντικό είναι  ότι σχεδόν όλοι οι μαθητές βρήκαν το έργο πολύ χρήσιμο και βοηθητικό για να ζήσουν μια καλύτερη και πιο υγιεινή ζωή. Αυτό μας δίνει κουράγιο για να συνεχίσουμε να σχεδιάζουμε και να εφαρμόζουμε προγράμματα που προσφέρουν γνώση και εμπειρία, ωφελούν  και εξελίσσουν τους μαθητές και τις μαθήτριές μας.

 

 

finallogo

 

 Η τελευταία προγραμματισμένη κινητικότητα εκπαιδευτικών στο Βenicarlo της Ισπανίας και το κλείσιμο του προγράμματος, δεν πραγματοποιήθηκε με φυσική παρουσία αλλά διαδικτυακά. Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν συναντήθηκαν διαδικτυακά, έκαναν την αποτίμηση, συμφώνησαν για το παραγόμενο υλικό και ομολόγησαν  τη σπουδαιότητα των προγραμμάτων Erasmus για την γνώση και την εμπειρία που αποκτά κανείς αλλά και για τις αληθινές φιλίες που δημιουργούνται. Η χώρα υποδοχής δημιούργησε δραστηριότητες για εξ αποστάσεως συνεργασία και το τελικό προϊόν ήταν ένα συνεργατικό, διαδικτυακό εργαλείο, ένα padlet. Δημιουργήθηκε ένα βίντεο στο οποίο οι μαθητές εξέφρασαν τις απόψεις τους και απάντησαν στο ερώτημα « Είναι ο τρόπος ζωής σας καλύτερος και πιο υγιεινός μετά την συμμετοχή σας στο πρόγραμμα;». Στη συνέχεια το βίντεο, καθώς και υλικό από τις δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν κατά την διάρκεια του προγράμματος, αναρτήθηκαν στο padlet ώστε να υπάρχουν κοινές δράσεις και αποτελέσματα. 

Η συγκίνηση ήταν μεγάλη καθώς ξαναείδαμε τους εξαιρετικούς συνεργάτες, οι οποίοι έγιναν φίλοι μας και δημιουργήσαμε την κοινή ιστορία που ονομάζεται Erasmus+. Το μαθητικό αλλά και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου μας συμμετείχαν ενεργά και με ιδιαίτερη χαρά στο πρόγραμμα, το οποίο βοήθησε να αλλάξουν κάποια πράγματα προς το καλύτερο.

{gallery preview_width=400 preview_height=400} images/etos-21-22/erasmus/wisdom/6hkinitikotita{/gallery}

Made with Padlet

finallogo

Οι μαθητές και οι μαθήτριες αφού έκαναν έρευνα στο διαδίκτυο και ενημερώθηκαν από τη σχολική νοσηλεύτρια, δημιούργησαν έναν οδηγό με απλά βήματα που πρέπει να γίνονται από τη μικρή ηλικία για να διατηρήσουν μία υγιή καρδιά.

 

7

Το Γ2 τμήμα του σχολείου δημιούργησε όμορφα, εβδομαδιαία  ημερολόγια με υγιεινά γεύματα, για όλα τα διαστήματα της ημέρας και τα εφάρμοσε εκ περιτροπής.

Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 676
Επισκέψεις - Εκδρομές των μαθητών/τριών του σχολείου μας
Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 645
Καινοτόμες Δράσεις του σχολείου μας
Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 647
Εκδηλώσεις του σχολείου μας

Επισκέπτες

18452
TodayToday23
YesterdayYesterday140
This_WeekThis_Week271
This_MonthThis_Month2763
All_DaysAll_Days18452

3o Δημοτικό Σχολείο ΕΛευθερίου Κορδελιού

Διεύθυνση:
Μακεδονομάχων 7, 56334

Τηλέφωνο:
2310706740

Email:
3dimele@sch.gr