4η Κινητικότητα - Πολωνία

Στο διάστημα από  11-18 Σεπτεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε η τέταρτη κατά σειρά κινητικότητα, (η οποία είχε αναβληθεί  λόγω της πανδημίας), στο πλαίσιο της συμμετοχής του σχολείου μας στο εγκεκριμένο πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο Wisdom and Health the Greatest Wealth”- “Σοφία και Υγεία, ο μεγαλύτερος πλούτος

 Η κινητικότητα πραγματοποιήθηκε χωρίς τη συμμετοχή μαθητών-τριών. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, κα. Βασιλείου Λουίζα ΠΕ06 και η κα. Δασκαλάκη Ελευθερία ΠΕ70, με επικεφαλής τη Διευθύντρια κα. Δημητριάδου Βασιλεία, μετέβησαν  στο Bialystok της Πολωνίας, όπου πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική συνάντηση  με τις αντιπροσωπείες των εκπαιδευτικών των συνεργαζόμενων σχολείων, από τις χώρες της Ιταλίας, της Ισπανίας και της χώρας υποδοχής της Πολωνίας.

Οι αντιπροσωπείες των εκπαιδευτικών αντάλλαξαν δώρα, ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου, αίθουσες, εργαστήρια, γυμναστήρια, τραπεζαρία και παρακολούθησαν τον κύκλο μαθημάτων. Συμμετείχαν σε εργαστήρια μαγειρικής και γνώρισαν αθλητικές δραστηριότητες οι οποίες προάγουν το ευ ζην. Παρακολούθησαν σεμινάριο Α΄ βοηθειών ΚΑΡΠΑ, με κατάλληλο εξοπλισμό και φορητό απινιδωτή, για την παροχή βοήθειας σε περίπτωση πνιγμού, επιληπτικού επεισοδίου, τραυματισμού και ατυχήματος στο χώρο του σχολείου.

Πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας με σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών, απόψεων, καλών πρακτικών και έκαναν αποτίμηση των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων και παραδοτέων. Συνεργάστηκαν για  τον προγραμματισμό δράσεων και κινητικότητας εκπαιδευτικών-μαθητών μέχρι και τη λήξη του προγράμματος. Δόθηκαν αναμνηστικά ενθύμια-δώρα από την οικοδέσποινα χώρα.Ξεναγήθηκαν στην πόλη αλλά και σε γειτονικούς προορισμούς με στόχο την γνωριμία με την κουλτούρα και τον τρόπο ζωής των κατοίκων. Την τελευταία μέρα έγινε ξενάγηση όλων των φιλοξενούμενων εκπαιδευτικών στο ιστορικό κέντρο της πόλης της Βαρσοβίας από ξεναγό, όπου δόθηκαν πληροφορίες για τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες της ζωής των κατοίκων καθώς και τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης.

Το Σάββατο 18/09/2021 οι εκπαιδευτικοί αναχώρησαν για τις αντίστοιχες χώρες τους γεμάτοι εμπειρία, φιλία, γνώση, συγκίνηση, ωραίες εικόνες  και όμορφες αναμνήσεις, συστατικά που συνθέτουν τα μοναδικά προγράμματα Erasmus+.

 

TA NEA ΜΑΣ

Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 403
Επισκέψεις - Εκδρομές των μαθητών/τριών του σχολείου μας
Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 380
Καινοτόμες Δράσεις του σχολείου μας
Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 394
Εκδηλώσεις του σχολείου μας

3o Δημοτικό Σχολείο ΕΛευθερίου Κορδελιού

Διεύθυνση:
Μακεδονομάχων 7, 56334

Τηλέφωνο:
2310706740

Email:
3dimele@sch.gr