Πολιτιστικό Πρόγραμμα "Πολυγλωσσικές Διαδρομές –Πολυπολιτισμικές Συναντήσεις-Από την Πολυγλωσσία στην Δημιουργική Γραφή"

Created on Monday, 19 September 2016
Written by Administrator

neweikona5Κατά το σχολικό έτος 2015 - 2016, στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος «Πολυγλωσσικές Διαδρομές –Πολυπολιτισμικές Συναντήσεις-Από την Πολυγλωσσία στην Δημιουργική Γραφή» δημιουργήθηκαν δύο πρωτότυπα παραμύθια, βασισμένα στην έμπνευση των παιδιών, στην αγγλική γλώσσα από τα Στ1 και Στ2 τμήματα του σχολείου μας υπό την καθοδήγηση της δασκάλας των αγγλικών κα. Βασιλείου Λουίζας. Ως επιστέγασμα αυτής της δράσης τα δύο αυτά παραμύθια, το ένα δραματοποιημένο και το άλλο με την μορφή ταινίας, παρουσιάστηκαν στην ημερίδα Καλών Πρακτικών στο ΔΕΛΑΣΑΛ, που οργανώθηκε από την Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης Π. Ε. Δυτικής Θεσ/νίκης. To σχολείο μας ενθουσίασε το κοινό με τις πρωτότυπες ιδέες του. Συγχαρητήρια στους μαθητές και μαθήτριές μας.

Λέμε όχι στον σχολικό εκφοβισμό-Σέβομαι την διαφορετικότητα

Created on Sunday, 01 May 2016
Written by Administrator

Κατά το σχολικό έτος 2015-2016 το σχολείο μας συμμετείχε σε έναν πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό που διοργάνωσε το BritishCouncil, σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Το  θέμα του διαγωνισμού ήταν «Λέμε όχι στον σχολικό εκφοβισμό-Σέβομαι την διαφορετικότητα» .

Τα δύο τμήματα της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας μαζί με τη δασκάλα των Αγγλικών κα. Βασιλείου Λουίζας ετοίμασαν ένα video μικρής διάρκειας, γεμάτο συναίσθημα και συμβολισμό, προσπαθώντας να αναδείξουν τα ιδανικά πoυ πρεσβεύει η Ολυμπιακή Ιδέα όπως η ισότητα, η αποδοχή του διαφορετικού, ο σεβασμός και η καλύτερη κατανόηση μεταξύ των ατόμων και των κοινωνιών, έτσι ώστε μέσα από βιωματικές δραστηριότητες να βοηθηθούν οι  μαθητές στο να λύνουν τις διαφορές τους με ειρηνικό τρόπο, να κατανοούν το διαφορετικό και να σέβονται τον συνάνθρωπό τους.

 

European School radio-"Στην αγκαλιά της Ελλλάδας"

Created on Sunday, 17 April 2016
Written by Διεύθυνση

Η εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η επιστημονική Εταιρεία "Europian School Radio" το πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο , ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων και η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, συνδιοργανώνουν, τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 και ώρα από 9:00 έως 19:00, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου. 

Το σχολείο μας θα συμμετάσχει στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό  Ραδιοφωνικού ηχητικού μηνύματος και τραγουδιού "Κάν' το ν΄ακουστεί".  Πρόκειται για ένα διαγωνισμό με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα και υλοποιείται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, στα πλαίσια του οποίου θα γίνει η τελετή βράβευσης για τις συμμετοχές που θα διακριθούν από την Κρητική Επιτροπή του διαγωνισμού.

Το σχολείο μας συμμετέχει με την πρωτότυπη δημιουργία-τραγούδι "Στην αγκαλιά της Ελλάδας", το οποίο  ερμηνεύεται από τους μαθητές και τις μαθήτριες της ΣΤ΄τάξης, με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού της μουσικής του σχολείου μας, κ Τακυρίδη Δημήτρη. Μπορείτε να ακούσετε το τραγούδι του σχολείου μας στον κάτωθι σύνδεσμο: http://europeanschoolradio.eu/3fest/contestants/ Θα αναζητήσετε το σχολείο μας.  Καλή μας επιτυχία!!!