Κάνω Ραδιόφωνο στο European School Radio

Created on Monday, 03 April 2017 Written by Administrator

europeanradioΤην εμπειρία μιας ζωντανής ραδιοφωνικής εκπομπής είχαν την ευκαιρία να γευτούν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄τάξης του σχολείου μας, την Πέμπτη 30-03-2017. Τα παιδιά επισκέφτηκαν το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος "Κάνω ραδιόφωνο στο European School Radio?, αφού παρακολούθησαν 2 σεμινάρια σχετικά με τη δημιουργία μιας ραδιοφωνικής εκπομπής, «έβγαλαν στον αέρα» τη δική τους εκπομπή με τίτλο «Τραγούδια ταξιδιώτες». Αυτό ήταν το επιστέγασμα μιας εντατικής συνεργατικής δουλειάς των παιδιών, που ασχολήθηκαν με τραγούδια μεγάλων Ελλήνων δημιουργών τα οποία πέρασαν τα σύνορα της χώρας μας, ταξίδεψαν στο χώρο και το χρόνο, έγραψαν τη δική τους ιστορία και διασκευάστηκαν σε άλλες γλώσσες από επίσης σπουδαίους καλλιτέχνες, κάνοντας έτσι την πατρίδα που τα γέννησε, γνωστή στα πέρατα της γης. Τα παιδιά έγραψαν κείμενα, τραγούδησαν και ηχογραφήθηκαν και εκφώνησαν ζωντανά την εκπομπή τους.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί του project: κα. Βασιλείου Λουίζα - δασκάλα των αγγλικών
                                                     κα Κολιούση Ειρήνη - δασκάλα της μουσικής
                                                     κα Τσομπαχίδου Ελισσάβετ - δασκάλα Πληροφορικής

Στην επίσκεψη στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης συνόδευσαν τους μαθητές η δασκάλα των Αγγλικών κα Βασιλείου, ο δάσκαλος της τάξης κ. Παυλίδης Ευστάθιος και ο δάσκαλος κ. Σαρόγλου Αθανάσιος.

 

Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους του προγράμματος στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης για τις πολύτιμες οδηγίες τους και την μοναδική εμπειρία που μας χάρισαν!!!

 

 

Hits: 287