Sunday, January 22, 2023 Super User 3Δημοτικό-Σχολείο 1292

 

Το όραμά μας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού είναι να ενδυναμώσουμε τους μαθητές να αποκτήσουν και να εκτιμήσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που θα τους υποστηρίξουν, ως δια βίου μαθητές, να συμμετέχουν σε δράσεις, πανελλαδικές και διεθνείς, και να εξασκήσουν τις βασικές αξίες του σχολείου. Θέλουμε να προετοιμάσουμε

...

Μνημόνια Ενεργειών Εκτάκτων Αναγκών

Πρόγραμμα "Σχολεία για όλους"

 

vergina2018

Την Τετάρτη, 16 Μαΐου, η Δ΄και η Ε΄τάξη επισκέφτηκαν τους βασιλικούς τάφους των Μακεδόνων βασιλιάδων στον χώρο των αρχαίων Αιγών και είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και να θαυμάσουν τη χρυσή λάρνακα και το χρυσό στεφάνι του Φιλίππου του Β΄, το αστέρι της Βεργίνας και πολλά ακόμη πλούσια ιστορικά ευρήματα.

sarakatsanoiΤην Τετάρτη 9 Μαΐου η Α τάξη και το τμήμα Β2 του σχολείου μας επισκέφτηκαν το σύλλογο Σαρακατσάνων Ελευθερίου Κορδελιού "Ο Σταυραετός" . Ξεναγήθηκαν στην Λαογραφική συλλογή και ενημερώθηκαν για τον τρόπο ζωής. Ευχαριστούμε τον σύλλογο για τη θερμή φιλοξενία τους.

eikonaΤη Δευτέρα 23 Απριλίου οι μαθητές της Γ' τάξης επισκέφτηκαν τη ΧΑΝΘ και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Ταξίδι γνωριμίας με τους πολιτισμούς της Αρχαίας Ελλάδας". Τα παιδιά έφτιαξαν με πηλό δελφινάκια και ζωγράφισαν σκηνές από παραστάσεις του Μινωϊκού πολιτισμού. Ήταν μια υπέροχη εμπειρία!!

 

Η τριήμερη εκδρομή της Στ' τάξης του σχολείου μας στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε στις 28-29-30 Απριλίου. ήταν μια πολύ όμορφη εμπειράι τόσο για τους μαθητές/τριες, όο και για τους συνοδούς γονείς αλλά και για τους συνοδούς εκπαιδευτικούς. Συνδυάσαμε γνώσεις και διασκέδαση. Πραγματικά αυτές οι τρεις μέρες θα μείνουν αξέχαστες. 

episkepsi-stΤην Δευτέρα 19 Μαρτίου οι μαθητές της Στ' τάξης επισκέφτηκαν το Πολεμικό Μουσείο και τα Συμμαχικά Κοιμητήρια Ζεϊτενλίκ. Η επίσκεψη εντάσσεται στο πρόγραμμα «Η Θεσσαλονίκη Θυμάται» (“SalonikaRemembers”) το οποίο τελείυπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα, την Κοινοπολιτειακή Επιτροπή Πολεμικών Κοιμητηρίων  (CWGC), το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και το British Council. Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η δασκάλα των αγγλικών κα. Βασιλείου Λουίζα.

Οι μαθητές της Στ΄τάξης επισκέφτηκαν αρχικά το Πολεμικό Mουσείο όπου και ξεναγήθηκαν αναλυτικά για τα εκθέματα του μουσείου και στη συνέχεια επισκέφτηκαν τα Συμμαχικά Κοιμητήρια. Εκεί επισκέφτηκαν το γαλλικό μουσείο και το γαλλικό παρεκκλήσι και ενημερώθηκαν από τον φύλακα για την δράση του γαλλικού στρατού. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Ρωμαιοκαθολικό Ναό και το σέρβικο οστεοφυλάκιο όπου  συζήτησαν με τον Σέρβο φύλακα και αντιλήφθηκαν την σπουδαιότητα του χώρου αυτού όσον αφορά την μνήμη των Σέρβων πεσόντων. Τέλος, αφού περιηγήθηκαν στον εξωτερικό χώρο, εντυπωσιασμένα από το μέγεθός του και τον αριθμό των θυμάτων, κατευθύνθηκαν στον τομέα της Κοινοπολιτείας. Εκεί εντόπισαν συγκεκριμένα σημεία όπως τον Σταυρό της Θυσίας και τον Λίθο της Μνήμης, κατέθεσαν χάρτινες παπαρούνες (σύμβολο μνήμης) και περιστέρια που είχαν φτιάξει τα ίδια τα παιδιά, επεξεργάστηκαν τις επιτύμβιες στήλες, διαπιστώνοντας τις αρχές της ισότητας που διέπουν τον χώρο, αποτύπωσαν σε χαρτί τα διαφορετικά θρησκευτικά σύμβολα (stonerubbing), διάβασαν ποιήματα και κείμενα που εμπνεύστηκαν τα ίδια, αλλά και απoσπάσματα από το «‘Αξιον Εστί» του Ελύτη. Στο τέλος τραγούδησαν το «Blowinginthewind» του BobDylan με κιθάρα.

 

Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 2229
Επισκέψεις - Εκδρομές των μαθητών/τριών του σχολείου μας
Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 2172
Καινοτόμες Δράσεις του σχολείου μας
Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 2173
Εκδηλώσεις του σχολείου μας

Επισκέπτες

101895
TodayToday48
YesterdayYesterday97
This_WeekThis_Week330
This_MonthThis_Month2421
All_DaysAll_Days101895

3o Δημοτικό Σχολείο ΕΛευθερίου Κορδελιού

Διεύθυνση:
Μακεδονομάχων 7, 56334

Τηλέφωνο:
2310706740

Email:
3dimele@sch.gr