Sunday, January 22, 2023 Super User 3Δημοτικό-Σχολείο 1463

 

Το όραμά μας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού είναι να ενδυναμώσουμε τους μαθητές να αποκτήσουν και να εκτιμήσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που θα τους υποστηρίξουν, ως δια βίου μαθητές, να συμμετέχουν σε δράσεις, πανελλαδικές και διεθνείς, και να εξασκήσουν τις βασικές αξίες του σχολείου. Θέλουμε να προετοιμάσουμε

...

Μνημόνια Ενεργειών Εκτάκτων Αναγκών

Πρόγραμμα "Σχολεία για όλους"

6η κινητικότητα στη Μαρσάλα της Ιταλίας - Πρόγραμμα Erasmus+ "Open Mind Skillful hands"

sic1

 

Το σχολείο μας στα πλαίσια του Erasmus+ “Open mind- skillful hands”, πραγματοποίησε την 6η και τελευταία κινητικότητα του προγράμματος στη Μαρσάλα της Σικελίας από 15/05/2023 έως 19/05/2023. Συνοδοί ήταν η κ. Λουΐζα Βασιλείου και η κ. Σοφία Παναγούλη με συμμετοχή τριών μαθητριών από την Πέμπτη Τάξη.
Το σχολείο υποδοχής ήταν το 2ο Didattico Cavour Marsala και υπήρξε συμμετοχή όλων των συνεργαζόμενων σχολείων της Πολωνίας, της Πορτογαλίας, της Τουρκίας και της Ισπανίας. Η έναρξη του προγράμματος έγινε με μια θερμή υποδοχή με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς της Σικελίας αλλά και με παρουσίαση αντιπροσωπευτικών παραδοσιακών χορών από τους μαθητές της κάθε αποστολής, στα πλαίσια της ανταλλαγής στοιχείων του πολιτισμού και της παράδοσης της εκάστοτε χώρας. Αμέσως μετά ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του σχολικού συγκροτήματος, και στη συνέχεια οι μαθητές συμμετείχαν σε ομαδικά παιχνίδια και δημιουργικά εργαστήρια με την καθοδήγηση εξειδικευμένου προσωπικού ενώ οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν σύσκεψη για τη συνολική αποτίμηση του προγράμματος.
Το πρόγραμμα των υπολοίπων ημερών περιείχε πλήθος δράσεων σχετικό με την ιστορία, τον πολιτισμό και την κουλτούρα της ευρύτερης περιοχής. Επίσκεψη στις Αλυκές της Μαρσάλα, κρουαζιέρα στη λίμνη Stagnone έως το ιδιαίτερης ιστορικής σημασίας νησάκι Mothia, ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης της Μαρσάλα και των κυριότερων μνημείων και Μουσείων της, υποδοχή από εκπροσώπους στο Δημαρχείο της Μαρσάλα και συμμετοχή των μαθητών σε δημιουργικό εργαστήριο παρασκευής τοπικών ροφημάτων.
Οι μαθητές όλων των αποστολών φιλοξενήθηκαν για κάποιες ώρες από τις οικογένειες των μαθητών του σχολείου υποδοχής, πέρασαν όμορφες στιγμές διασκεδάζοντας, δημιουργώντας φιλικούς δεσμούς και ανταλλάσοντας αναμνηστικά δωράκια, ενώ οι εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Pellegrino Winery ενός από τα
μεγαλύτερα οινοποιεία της περιοχής, όπου παρασκευάζεται μεταξύ άλλων το ιδιαιτέρως γνωστό τοπικό κρασί Μαρσάλα που αποτελεί σήμα κατατεθέν της Σικελίας. 
Την τελευταία ημέρα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Τράπανι και στο εντυπωσιακό Μουσείο των Κοραλλιών με τα ιδιαίτερης ομορφιάς και καλλιτεχνικής αξίας εκθέματα του. Αμέσως μετά οι μαθητές συμμετείχαν σε δημιουργικό εργαστήριο όπου κατασκεύασαν τα δικά τους έργα τέχνης με υλικά από κοραλλιογενείς υφάλους. Στη συνέχεια όλες οι αποστολές κατευθύνθηκαν στην ιστορική αρχαία πόλη Erice που βρίσκεται σε υψόμετρο 750 μέτρων. Αφού περιηγηθήκαν στα γραφικά του σοκάκια με την παρουσία ξεναγού, κατέληξαν στο Κάστρο με τη μοναδική του θέα στις Δυτικές Ακτές της Σικελίας. Εκεί ακολούθησε η τελετή λήξης του προγράμματος με την απονομή των αναμνηστικών Διπλωμάτων ενώ γεύτηκαν το παραδοσιακό γλυκό που τους πρόσφεραν οι εκπαιδευτικοί και ο Διευθυντής του σχολείου υποδοχής και αποχώρησαν παίρνοντας μαζί τους πολύτιμες εμπειρίες και αναμνήσεις.

 

Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 2376
Επισκέψεις - Εκδρομές των μαθητών/τριών του σχολείου μας
Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 2330
Καινοτόμες Δράσεις του σχολείου μας
Thursday, April 15, 2021 Super User Uncategorised 2330
Εκδηλώσεις του σχολείου μας

Επισκέπτες

105710
TodayToday81
YesterdayYesterday95
This_WeekThis_Week163
This_MonthThis_Month644
All_DaysAll_Days105710

3o Δημοτικό Σχολείο ΕΛευθερίου Κορδελιού

Διεύθυνση:
Μακεδονομάχων 7, 56334

Τηλέφωνο:
2310706740

Email:
3dimele@sch.gr